Kedlubnový nákyp se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 549.7 mg
- Draslík 651.2 mg
- Vláknina 9247.5 mg
- Vitamín A 9247.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na plátky a urovnáme do vhodné zapékací misky. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v mikrovlnné troubě 4 minuty. Potom kedlubny pokapeme máslem, osolíme a opepříme.
-
2
V hrnku rozmícháme vejce a nastrouhaný sýr. Směsí zalijeme kedlubny a posypeme je nasekanou petrželí. Zapékáme v mikrovlnné troubě zvolna asi 5 minut. Přikryjeme a necháme ještě 2-3 minuty stát.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.