Kapustová polévka se sýrovými noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Kosti vepřové
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Pórek
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 0.5 šálek Sýr Čedar
  • 1.1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1924 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 956.7 mg
  • Vláknina 8937.3 mg
  • Vitamín A 8937.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci. Vložíme najemno nasekaný pórek a zvolna cca 5 min restujeme. Přidáme nasekanou kapustu, kosti a lžíci mouky. Zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, kmínem a vinným octem. Přivedeme k varu a na mírném ohni 1 h povaříme.

  • 2

    Mezitím připravíme noky. Do mísy dáme šálek mouky, kypřicí prášek, 2 lžičky soli, nastrouhaný sýr, ušlehané vejce, mléko a jemně nasekanou petrželku. Ze surovin uhněteme pevné těsto a mokrými prsty vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.

  • 3

    Z polévky vyjmeme kosti, dochutíme, přivedeme opět k varu a postupně vkládáme noky. Zvolna vaříme cca 10 min, dokud noky nezdvojnásobí svůj objem.

  • 4

    Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu