Rukolový salát s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl mořská
  • 4 hrst Rukola
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1189 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 102.6 mg
  • Vláknina 822.3 mg
  • Vitamín A 822.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme olivový olej s citronovou šťávou a solí. Přidáme omyté listy rukoly, dobře promícháme a přendáme do servírovací mísy.

  • 2

    Sýr nakrájíme škrabkou na hoblinky a posypeme jimi salát v míse. Podle chuti opepříme a podáváme.

  • 3

    Salát je výborný k rybám, mořským plodům, rožněným masům nebo jako předkrm s chlebem a olivami.

Komentáře k receptu