Salát s nivou a hruškami
Suroviny
- 250 g Těstoviny Orecchiette
- 250 g Sýr Niva (Rokfór)
- 60 g Ořechy vlašské
- 60 g Salát Polníček
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Hrušky
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Cibule červená
- 8 ks Bazalka
- 1 ks Čekanka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát listový Dubáček
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 104 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 585.9 mg
- Vláknina 18628 mg
- Vitamín A 18628 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy.
-
2
Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme.
-
3
Ihned podáváme, dokud je salát svěží.