Salát s nivou a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Orecchiette
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 60 g Salát Polníček
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Hrušky
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 8 ks Bazalka
  • 1 ks Čekanka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Salát listový Dubáček
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 585.9 mg
  • Vláknina 18628 mg
  • Vitamín A 18628 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy.

  • 2

    Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme.

  • 3

    Ihned podáváme, dokud je salát svěží.

Komentáře k receptu