Velšský rarebit

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Čedar
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 330 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 0.25 kávová lžička Hořčice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 43 mg
  • Vláknina 120.1 mg
  • Vitamín A 120.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 532.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl, hořčici, tabasco a krátce podusíme.

  • 2

    Postupně a za stálého míchání přiléváme mléko, worcester a pivo. Vaříme za stálého míchání 5 minut, až hmota trochu zhoustne. Pak přidáme sýr a mícháme tak dlouho, až se roztaví.

  • 3

    Plech na pečení vyložíme fólii, chlebíčky opečeme a rozložíme vedle sebe na plech. Pomažeme je horkou sýrovou hmotou a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 250 °C s horním ohřevem. Zapékáme asi 3-4 minuty. Podáváme horké.

Komentáře k receptu