Tvarohové kroketky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tvaroh tučný
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Bazalka
  • 0.125 l Voda pitná
  • 0.125 l Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 155.5 mg
  • Draslík 51.4 mg
  • Vláknina 370.4 mg
  • Vitamín A 370.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 152.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tvarohu, sýru, osolené mouky, vajec, bazalky a petrželky vypracujeme těsto. Na vále poprášeném moukou z těsta vytvarujeme váleček, rozdělíme jej na 12 dílů a upravíme do tvaru kroket.

  • 2

    Na rozpáleném másle kroketky osmažíme po obou stranách.

  • 3

    Usmažené krokety polijeme vodou zředěným rajčatovým protlakem.

Komentáře k receptu