Mletý steak po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Telecí kýta
  • 50 g Mozzarella
  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 677.4 mg
  • Vláknina 5551.5 mg
  • Vitamín A 5551.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a najemno umeleme. Osolíme je, opepříme a zformujeme do dvou steaků. Maso opečeme v horkém oleji po obou stranách.

  • 2

    Omytá rajčata osušíme, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.

  • 3

    Steaky přendáme na nahřáté talíře a obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky, překrojeným plátkem šunky, dílky rajčat a meduňkou.

  • 4

    Podáváme se špagetami nebo s toastovým chlebem.

Komentáře k receptu