Gratinovaný tuňák
Suroviny
- 800 g Tuňák obecný
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Krabí tyčinky
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 341.4 mg
- Draslík 597.5 mg
- Vláknina 2653.8 mg
- Vitamín A 2653.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce tuňáka (po 200 g) osolíme, opečeme na másle, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Mírně je posypeme strouhankou, obložíme krevetami a krabími tyčinkami a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Smetanu rozmícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, rajčatovým protlakem a nastrouhaným sýrem.
-
3
Omáčku nalijeme na tuňáka a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.