Špenátový salát s kozím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 10 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 530.5 mg
- Vláknina 7089.8 mg
- Vitamín A 7089.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky.
-
2
Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi.
-
3
Podáváme s topinkami z toastového chleba.