Šunka plněná sýrovo-křenovým krémem
Suroviny
- 55 g Sýr Lučina - termizovaný
- 0.5 kávová lžička Olej chilli
- 0.5 ks Jablka
- 0.25 ks Salát ledový
- 0.25 ks Salát listový Dubáček
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 plátek Farmářská šunka 96% masa
- 0.5 polévková lžíce Křen
- 0.5 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 243.5 mg
- Vláknina 5796.1 mg
- Vitamín A 5796.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný a omytý křen a 1/2 oloupaného jablka jemně nastrouháme. V misce smícháme s přírodní Lučinou, smetanou, solí a pepřem a směs dobře vyšleháme.
-
2
Listy salátu omyjeme, vodu z nich setřepeme, poklademe je ozdobně na talíř a pokapeme chilli olejem.
-
3
Na prkénko rozložíme 2 plátky šunky. Na střed každého plátku dáme kopeček sýrového krému a šunku zabalíme do tvaru kornoutku. Pak naplněnou šunku položíme na listy salátu a podáváme.