Bramborový salát s Mozzarellou
Suroviny
- 200 g Rukola
- 30 g Oříšky piniové
- 500 g Brambory rané
- 40 g Anglická slanina
- 125 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 6 polévková lžíce Olej salátový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 27 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 464.5 mg
- Vláknina 7551.8 mg
- Vitamín A 7551.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě 25 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na dílky.
-
2
Pinie nasucho opražíme na pánvi do zlatova. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kostičky.
-
3
Smícháme ocet, hořčici, sůl a pepř a zvolna zašleháváme olej. Zálivku vmícháme do brambor.
-
4
Slaninu, nakrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvi do křupava. Brambory, omytou Rukolu, Mozzarellu a rajčata smícháme, rozdělíme na talíře. Salát posypeme piniemi a slaninou a ihned podáváme.