Slepice "Huťka"

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 279.3 mg
  • Draslík 704.4 mg
  • Vláknina 927.3 mg
  • Vitamín A 927.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Měkkou slepici vyjmeme a šťávu zahustíme - zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, přidáme nastrouhaný křen, nasekaný kopr a omáčku krátce povaříme.

Komentáře k receptu