Slepice "Huťka"
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 39 g
- Sodík 617 mg
- Bílkoviny 81 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 279.3 mg
- Draslík 704.4 mg
- Vláknina 927.3 mg
- Vitamín A 927.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
2
Měkkou slepici vyjmeme a šťávu zahustíme - zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, přidáme nastrouhaný křen, nasekaný kopr a omáčku krátce povaříme.