Kapr pečený se smetanou a sardelovou pastou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 584.2 mg
- Vláknina 892 mg
- Vitamín A 892 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osolené porce kapra opečeme na másle po obou stranách a vyjmeme je. Na témže másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme asi 10 minut.
-
2
Nakonec přilijeme smetanu rozkvedlanou se sardelovou pastou a necháme jen přejít varem.