Telecí pečeně se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 29 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 234.3 mg
- Draslík 1075.8 mg
- Vláknina 15.8 mg
- Vitamín A 15.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.
-
2
V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.
-
3
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.
-
4
Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.
-
5
Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.