Roštěnky na smetaně s kapary

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 182 mg
  • Draslík 130.3 mg
  • Vláknina 1705.8 mg
  • Vitamín A 1705.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle po obou stranách.

  • 2

    Roštěnky vyjmeme a na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme zpět roštěnky, povrch potřeme hořčicí, mírně podlijeme a přidáme kapary. Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu