Dušený králík s kapary a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 181 mg
- Draslík 951.8 mg
- Vláknina 1226 mg
- Vitamín A 1226 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce odblaněného králíka, osolíme a opečeme. Mírně podléváme, obracíme a dusíme doměkka.
-
2
Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Nakonec přidáme dobře omyté, nasekané kapary.
-
3
Pováváme s jemným knedlíkem, s nočky nebo s bramborami.