Dušený králík s kapary a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Králičí maso
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 951.8 mg
  • Vláknina 1226 mg
  • Vitamín A 1226 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce odblaněného králíka, osolíme a opečeme. Mírně podléváme, obracíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme. Omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a prohřejeme. Nakonec přidáme dobře omyté, nasekané kapary.

  • 3

    Pováváme s jemným knedlíkem, s nočky nebo s bramborami.

Komentáře k receptu