Brambory dušené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené ve slupce
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 773.3 mg
  • Vláknina 12480 mg
  • Vitamín A 12480 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Opečeme je na másle na mírném ohni.

  • 2

    Potom přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželku a pod pokličkou necháme zvolna dusit.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k bílému masu.

Komentáře k receptu