Vepřové kotlety v sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 50 g Tuk
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 521.3 mg
  • Vláknina 289.8 mg
  • Vitamín A 289.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném tuku je opečeme po obou stranách do zlatova.

  • 2

    Opečené kotlety vyjmeme, vložíme do pekáče, posypeme strouhaným sýrem smíchaným s paprikou a zalijeme smetanou.

  • 3

    Zapékáme v troubě asi půl hodiny.

Komentáře k receptu