Vepřové ledvinky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové ledvinky
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 430.8 mg
  • Draslík 325.8 mg
  • Vláknina 964.7 mg
  • Vitamín A 964.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme a odstraníme tuk a močovody. Třikrát vypereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle, zaprášíme moukou a paprikou, osolíme, zalijeme za stálého míchání smetanou a povaříme.

  • 3

    Na zbytku másla zprudka opečeme plátky ledvinek, když jsou propečené, opepříme, vmícháme smetanovou omáčku a necháme přejít varem.

  • 4

    Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s brambory nebo rýží.

Komentáře k receptu