Vepřové ledvinky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 430.8 mg
- Draslík 325.8 mg
- Vláknina 964.7 mg
- Vitamín A 964.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky podélně rozřízneme, odblaníme a odstraníme tuk a močovody. Třikrát vypereme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle, zaprášíme moukou a paprikou, osolíme, zalijeme za stálého míchání smetanou a povaříme.
-
3
Na zbytku másla zprudka opečeme plátky ledvinek, když jsou propečené, opepříme, vmícháme smetanovou omáčku a necháme přejít varem.
-
4
Dochutíme citrónovou šťávou a podáváme s brambory nebo rýží.