Hovězí pečeně na smetaně
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Cukr krupice
- 800 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Citronová šťáva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 3 dl Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 29 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 163.5 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 1359.8 mg
- Vitamín A 1359.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na rozpáleném sádle do růžova, přidáme všechno koření a zalijeme horkou vodou. Do základu vložíme osolené maso protknuté slaninou, přiklopíme a do měkka dusíme.
-
2
Během dušení podléváme dle potřeby horkou vodou.
-
3
Měkké maso vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho zčervenat.
-
4
Poté vyndáme, nakrájíme a dáme na mísu.
-
5
Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, podusíme, zalijeme horkou vodou, rozšlehanou kyselou smetanou a citrónovou šťávou, přidáme víno a povaříme. Osolíme omáčku dle chuťi, okyselíme, osladíme cukrem osmahnutým do žluta.
-
6
Hotovou omáčku přecedíme a podáváme s knedlíky nebo noky.