Česká polévka z kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí červené - sterilizované
  • 30 g Tuk
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 84.7 mg
  • Draslík 229.1 mg
  • Vláknina 3298 mg
  • Vitamín A 3298 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Je-li zelí příliš kyselé tak ho krátce propláchneme, trochu překrájíme, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.

  • 2

    Když změkne, rozšleháme vejce ve smetaně s moukou a polévku jí zahustíme. Povaříme 5 minut.

  • 3

    Nazávěr vmícháme kousek tuku nebo másla. Polévku dochutíme špetkou cukru a citrónovou šťávou.

  • 4

Komentáře k receptu