Česká polévka z kysaného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 15 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 84.7 mg
- Draslík 229.1 mg
- Vláknina 3298 mg
- Vitamín A 3298 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Je-li zelí příliš kyselé tak ho krátce propláchneme, trochu překrájíme, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
-
2
Když změkne, rozšleháme vejce ve smetaně s moukou a polévku jí zahustíme. Povaříme 5 minut.
-
3
Nazávěr vmícháme kousek tuku nebo másla. Polévku dochutíme špetkou cukru a citrónovou šťávou.
-
4