Couralka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Zelí červené - sterilizované
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 642.3 mg
  • Vláknina 10180 mg
  • Vitamín A 10180 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí i s lákem dáme do hrnce, osolíme, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka. Mouku rozkvedláme s kyselým mlékem, smetanou nebo jogurtem a zavaříme do polévky.

  • 2

    Můžeme dochutit cukrem a octem.

  • 3

    Podáváme s horkými brambory nebo chlebem.

Komentáře k receptu