Hovězí guláš se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 316 mg
  • Vláknina 655 mg
  • Vitamín A 655 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, osolíme a opečeme. Podlijeme vývarem z kostí a dusíme.

  • 2

    K poloměkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené kapie a dodusíme.

  • 3

    Šťávu necháme vysmahnout, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě povaříme.

Komentáře k receptu