Cikánské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 40.6 mg
  • Draslík 927 mg
  • Vláknina 11301.8 mg
  • Vitamín A 11301.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Podlijeme osolenou vodou, přidáme kousek tuku a dusíme doměkka.

  • 2

    Na velké pánvi zpěníme kolečka cibule, zaprášíme paprikou a přidáme měkké brambory. Zalijeme smetanou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu nebo jako hlavní jídlo se salátem.

Komentáře k receptu