Salát z červeného zelí se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí hlávkové červené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • 6 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 204.1 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí zbavíme košťálu, jemně nakrájíme a krátce spaříme v okyselené vodě. Necháme asi 1 hodinu uležet.

  • 2

    Uvařený žloutek prolisujeme do smetany, osolíme a smícháme s dobře okapaným zelím.

Komentáře k receptu