Jakubky s jablečnou vinnou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 20 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 761.4 mg
- Vláknina 2863.9 mg
- Vitamín A 2863.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle.
-
2
Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté vmícháme smetanu a na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne.
-
3
V míse rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy a směs vrátíme do pánve.
-
4
Mušle omyjeme, jikry oddělíme, jakubky vložíme do pánve a zakryté cca 3min povaříme.
-
5
Vmícháme jikry, omytý najemno nakrájený šťovík a ještě krátce prohřejeme.
-
6
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Servírovat můžeme se zeleninovým salátem.