Pečená štika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Štika obecná
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 8.9 mg
  • Vláknina 158.3 mg
  • Vitamín A 158.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku vykucháme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na podkovy.

  • 2

    Utřeme v misce změklé máslo, sardelovou pastu, citronovou šťávu a pepř.

  • 3

    Podkovy potřeme připravenou směsí a natřenou stranou je klademe do pekáče. Zalijeme smetanou a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu