Krémové čokoládové zákusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Martell cognac
  • 1 ks Zázvor nakládaný
  • 1 polévková lžíce Meruňky sušené
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Káva zrnková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 81 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 62 mg
  • Vláknina 1391.7 mg
  • Vitamín A 1391.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nakrájíme sušené meruňky na kousky a necháme alespoň půl hodiny marinovat v armagnacu.

  • 2

    Čokoládu nalámeme na kousky a společně se smetanou ji necháme rozpustit ve vodní lázni. Jakmile vznikne hladká směs, odstavíme a ušleháme elektrickým šlehačem.

  • 3

    Hotový krém necháme odležet cca 10min v lednici, poté jej cukrářským sáčkem rozdělíme do cca 12 papírových košíčků.

  • 4

    Dozdobíme kávovými zrnky, kousky vlašských ořechů, kandovaným zázvorem a ovocem. Před podáváním necháme min. 1h vychladit v lednici.

Komentáře k receptu