Semifreddo ze zelených jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 4265 mg
- Vitamín A 4265 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.
-
2
Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.
-
3
Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.
-
4
Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.
-
5
Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.