Semifreddo ze zelených jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 55 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Jablka
  • 4 ks Jahody zahradní
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 124 mg
  • Vláknina 4265 mg
  • Vitamín A 4265 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru.

  • 2

    Omyté jahody nakrájíme na plátky a vyložíme jimi 8 malých nákypových formiček vyložených pečicím papírem. Necháme chladit v lednici.

  • 3

    Bílky se špetkou soli a 50g cukru vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně promícháme s rozmixovanými jablky a ušlehanou smetanou.

  • 4

    Směs rozdělíme do formiček a min. 2 hodiny chladíme v mrazničce.

  • 5

    Poté semifreddo vyklopíme na talířky, dozdobíme plátky zbylého jablka a ihned studené podáváme.

Komentáře k receptu