Květákový krém Dubarry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kerblík
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 132.6 mg
  • Draslík 523.2 mg
  • Vláknina 6242.6 mg
  • Vitamín A 6242.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.

  • 2

    V hrnci smícháme mléko a masový vývar, přidáme květák a bramboru. Zvolna doměkka vaříme 20 minut.

  • 3

    Květák rozmixujeme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a ochutíme citrónovou šťávou.

  • 4

    Dobře rozšleháme smetanu a žloutek a touto směsí zahustíme krém. Již nevaříme, pouze prohřejeme. Krém podáváme zdobený kerblíkovými lístky.

Komentáře k receptu