Sardinky v remuládě
Suroviny
- 100 g Majolka
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 balení Sardinky v oleji
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2153 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 200.4 mg
- Draslík 85 mg
- Vláknina 4174.8 mg
- Vitamín A 4174.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze sardinek slijeme olej a dáme je na 30 minut do studené vody. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Majonézu osolíme, opepříme přidáme hořčici, citrónovou šťávu, špetku cukru a vyšleháme.
-
3
Vmícháme najemno nasekanou okurku a předem uvařená, nasekaná vejce, jemně nakrájenou petržel a sardinky. Na závěr lehce přimícháme šlehačku.
-
4
Necháme vychladit.