Zeleninový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 70.6 mg
- Draslík 79.5 mg
- Vláknina 5910.8 mg
- Vitamín A 5910.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu a brambory očistíme, podle druhu oškrabeme nebo oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Na rozehřátém oleji vše opečeme. Přilijeme polovinu vývaru, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a přikryté zvolna doměkka vaříme asi 25 minut.
-
3
Zeleninu rozmixujeme( nejlépe ponorným mixérem přímo v hrnci), rozmícháme ve zbylém vývaru a přivedeme opět k varu. Podle potřeby můžeme ještě přidat vodu, aby polévka měla hustotu, jakou si přejeme.
-
4
Polévku podle chuti ještě osolíme, opepříme. Zjemníme jí smetanou a podáváme posypanou petrželkou.