Treska na smetaně
Suroviny
- 500 g Brambory
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 500 g Treska aljašská
- 250 ml Zakysaná smetana
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Křen
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 161.6 mg
- Draslík 1206.1 mg
- Vláknina 6862.3 mg
- Vitamín A 6862.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme brambory. Uvaříme v osolené vodě.
-
2
Osolíme, opepříme a v mouce obalíme porce ryby a na tuku osmahneme.
-
3
Nastrouháme sýr.
-
4
Uvaříme natvrdo vejce a po vychladnutí oloupeme a nasekáme.
-
5
Připravíme smetanovo křenovou omáčku tak, že umícháme v hrnci světlou jíšku z jedné lžíce mouky a jedné lžíce másla a zředíme horkým vývarem z masa. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut. Vmícháme křen a přidáme lžíci másla.
-
6
Do žáruvzdorné mísy nalijeme trochu smetanové omáčky, vložíme osmahnutou rybu a obložíme vařenými brambory.
-
7
Rybu posypeme sekaným vejcem, vše zalijeme smetanovou omáčkou.
-
8
Posypeme strouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a 10 minut zapékáme v předehřáté troubě.
-
9
Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninovou oblohou.