Ryba s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 203 mg
- Draslík 1177.5 mg
- Vláknina 3289.8 mg
- Vitamín A 3289.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a osolíme rybu. Omyjeme, spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme na plátky. Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli.
-
2
Vymažeme zapékací mísu máslem.
-
3
Rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme porce ryby po obou stranách. Přendáme je do zapékací mísy.
-
4
Na zbytku másla na pánvi opečeme cibuli a položíme na porce ryby.
-
5
Na cibuli rozložíme rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou.Ve vyhřáté troubě 25 minut zapékáme a podáváme s bramborami a čerstvou zeleninou.