Ryba s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 203 mg
  • Draslík 1177.5 mg
  • Vláknina 3289.8 mg
  • Vitamín A 3289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a osolíme rybu. Omyjeme, spaříme a oloupeme rajčata, nakrájíme na plátky. Oloupeme a na plátky nakrájíme cibuli.

  • 2

    Vymažeme zapékací mísu máslem.

  • 3

    Rozehřejeme na pánvi máslo a osmahneme porce ryby po obou stranách. Přendáme je do zapékací mísy.

  • 4

    Na zbytku másla na pánvi opečeme cibuli a položíme na porce ryby.

  • 5

    Na cibuli rozložíme rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme zakysanou smetanou.Ve vyhřáté troubě 25 minut zapékáme a podáváme s bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu