Telecí maso s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí maso přední
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 235.8 mg
  • Draslík 808.2 mg
  • Vláknina 8487.4 mg
  • Vitamín A 8487.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky nakrájíme očištěné telecí maso. Očistíme fazolky a po délce rozkrájíme. Oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli.

  • 2

    Rozehřejeme lžíci sádla na pánvi a zpěníme na něm cibuli.

  • 3

    Přidáme maso, osolíme, okořeníme paprikou a opečeme.

  • 4

    Ve druhém hrnci podusíme na lžíci sádla fazolky, mírně podlijeme dle potřeby vodou.

  • 5

    Když maso i fazolky změknou, smícháme dohromady a směs směs dáme do vymazané zapékací formy.

  • 6

    Zalijeme smetanou a 30 minut zapékáme.

Komentáře k receptu