Zahrádkářská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrášek
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 81.5 mg
  • Draslík 1606.6 mg
  • Vláknina 26949 mg
  • Vitamín A 26949 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 288.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené houby, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, květák rozebraný na růžičky, nakrájenou kapustu a zelenou celerovou nať. Vše okořeníme celým pepřem a vaříme 20 minut.

  • 2

    Potom přidáme vyloupaný zelený hrášek, rozetřený česnek a dovaříme. Nakonec přimícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.

Komentáře k receptu