Zahrádkářská polévka
Suroviny
- 50 g Hrášek
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Sádlo škvařené
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Květák
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 15 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 81.5 mg
- Draslík 1606.6 mg
- Vláknina 26949 mg
- Vitamín A 26949 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 288.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené houby, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, květák rozebraný na růžičky, nakrájenou kapustu a zelenou celerovou nať. Vše okořeníme celým pepřem a vaříme 20 minut.
-
2
Potom přidáme vyloupaný zelený hrášek, rozetřený česnek a dovaříme. Nakonec přimícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.