Gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Losos obecný
  • 500 g Bramborové noky
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 643 mg
  • Vláknina 6337.8 mg
  • Vitamín A 6337.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme noky podle návodu, scedíme a necháme zakryté.

  • 2

    Lososa nakrájíme na kousky, ochutíme solí a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme.

  • 3

    Vyjmeme, do pánve nalijeme smetanu, přidáme noky a rajčátka nakrájená na čtvrtiny. Krátce prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Vložíme zpět lososa a zlehka promícháme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a dozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu