Hovězí maso v pikantní úpravě
Suroviny
- 50 ml Olej stolní
- 100 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 28 g
- Sodík 345 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 121.7 mg
- Vláknina 2802.5 mg
- Vitamín A 2802.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme z masa plátky silné na prst, naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme.
-
2
Obalíme v mouce a po obou stranách dozlatova osmahneme na rozehřátém tuku.
-
3
Maso vyndáme a v základu zpěníme nakrájenou cibuli.
-
4
Vložíme znovu maso na základ, bobkový list, hřebíček, zrnka pepře a papriku. Podlijeme horkou vodou a pod poklicí 90 minut dusíme.
-
5
Zakysanou smetanu rozmícháme s moukou a zahustíme šťávu.
-
6
Povaříme a omáčku prolisujeme.
-
7
Madeirou omáčku dochutíme až nakonec.