Hovězí maso v pikantní úpravě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej stolní
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 121.7 mg
  • Vláknina 2802.5 mg
  • Vitamín A 2802.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme z masa plátky silné na prst, naklepeme, nařízneme na krajích, osolíme a opepříme.

  • 2

    Obalíme v mouce a po obou stranách dozlatova osmahneme na rozehřátém tuku.

  • 3

    Maso vyndáme a v základu zpěníme nakrájenou cibuli.

  • 4

    Vložíme znovu maso na základ, bobkový list, hřebíček, zrnka pepře a papriku. Podlijeme horkou vodou a pod poklicí 90 minut dusíme.

  • 5

    Zakysanou smetanu rozmícháme s moukou a zahustíme šťávu.

  • 6

    Povaříme a omáčku prolisujeme.

  • 7

    Madeirou omáčku dochutíme až nakonec.

Komentáře k receptu