Polévka višňová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 14 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 253.4 mg
- Vláknina 4088.5 mg
- Vitamín A 4088.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckujeme višně.
-
2
Do vroucí vody s cukrem přidáme hřebíček a skořici a 10 minut vaříme pozvolna višně.
-
3
Zalijeme pudinkovým práškem rozmíchaným v malém množství vody a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme zakysanou smetanou a můžeme dle chuťi přisladit.
-
4
Nakrájené houstičky dozlatova osmahneme na másle.
-
5
Nalijeme na talíře višňovou polévku a podáváme se smaženými houstičkami.