Slepice po šumavsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 43 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 315.5 mg
- Draslík 995.5 mg
- Vláknina 3887.4 mg
- Vitamín A 3887.4 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici rozdělíme na porce a osolíme. Dusíme ji na jemně nakrájené cibuli osmažené na části másla s paprikou. Během dušení jen mírně podléváme.
-
2
Měkkou slepici vyjmeme, šťávu vydusíme, zalijeme smetanou, provaříme a procedíme. Slepici vložíme zpět do šťávy, přidáme na tuku podušené plátky hub a vše provaříme.