Srnčí pečeně na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí plec
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1008 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 314 mg
  • Draslík 1899.6 mg
  • Vláknina 45900.4 mg
  • Vitamín A 45900.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.

  • 3

    Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.

Komentáře k receptu