Srnčí pečeně na smetaně
Suroviny
- 800 g Srnčí plec
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 8 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 0.5 l Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 51 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 314 mg
- Draslík 1899.6 mg
- Vláknina 45900.4 mg
- Vitamín A 45900.4 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
-
2
Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
-
3
Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.