Vejce sázená po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 35 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 302.8 mg
- Draslík 127.5 mg
- Vláknina 1162 mg
- Vitamín A 1162 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřáté máslo v ohnivzdorné míse rozložíme kolečka cibule, osmahneme je a posypeme mletou paprikou.
-
2
Na cibuli vyklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly celé, osolíme a zapečeme. Během zapékání pokropíme vejce hustou smetanou a posypeme je nakrájenou pažitkou.