Hovězí filé dušené s celerem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 236.4 mg
  • Vláknina 2049 mg
  • Vitamín A 2049 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky omytého masa naklepeme, osolíme a po obou stranách prudce opečeme na tuku.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli, celer a podlijeme trochou vody. Za občasného podlévání dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou smíchanou s moukou a krátce povaříme. Nakonec šťávu procedíme na maso.

Komentáře k receptu