Skopová plec s rajčaty a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 56 g
- Sodík 96921 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 884.4 mg
- Vláknina 24972.3 mg
- Vitamín A 24972.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso v případě potřeby vykostíme, omyjeme, osolíme a můžeme je svázat motouzem.
-
2
Rozkrájenou cibuli osmahneme na másle, poté vložíme maso, opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá a na kolečka nakrájená rajčata, okořeníme a společně dusíme.
-
3
Šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a chvíli povaříme. Maso ze šťávy vyjmeme a uložíme na teple.
-
4
V hrnku rozkvedláme smetanu, procedíme k ní šťávu z masa a za stálého kvedlání povaříme.
-
5
Částí omáčky přelijeme rozkrájené maso, ostatní omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
-
6
Jako přílohy jsou vhodné knedlíky nebo těstoviny.