Zapečený celer

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 692 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 186.8 mg
  • Draslík 674.7 mg
  • Vláknina 6846.4 mg
  • Vitamín A 6846.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou vložíme plátky celeru, na ně nasypeme nastrouhaný sýr smíchaný s osmaženou strouhankou, kolečka vařeného vejce, potřeme osolenou kyselou smetanou a nasekanou celerovou natí.

  • 3

    Dáme zapéci do trouby asi na 30 minut.

Komentáře k receptu