Zapečený celer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 186.8 mg
- Draslík 674.7 mg
- Vláknina 6846.4 mg
- Vitamín A 6846.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na plátky.
-
2
Do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou vložíme plátky celeru, na ně nasypeme nastrouhaný sýr smíchaný s osmaženou strouhankou, kolečka vařeného vejce, potřeme osolenou kyselou smetanou a nasekanou celerovou natí.
-
3
Dáme zapéci do trouby asi na 30 minut.