Chřest po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 kg Chřest bílý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 603.6 mg
  • Vláknina 10910.2 mg
  • Vitamín A 10910.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat.

  • 2

    Zapékací mísu silně vymažeme máslem. Strouhanku osmažíme na másle.

  • 3

    Na dno mísy dáme polovinu smetany, lžíci osmažené strouhanky a okapaný chřest. Na chřest znovu dáme smetanu a strouhanku a povrch posypeme sladkou paprikou.

  • 4

    Dáme do vyhřáté trouby zapéci.

Komentáře k receptu