Kyselé zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 0.5 kg Zelí hlávkové bílé
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 365.1 mg
  • Vláknina 7273.9 mg
  • Vitamín A 7273.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme a vaříme se slaninou doměkka a podle chuti je přisolíme.

  • 2

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, papriku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji šťávou ze zelí a přidáme k zelí.

  • 3

    Do uvařeného zelí nakonec přilijeme kyselou smetanu a přidáme nasekaný kopr.

Komentáře k receptu