Medový krém

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 279.7 mg
  • Draslík 93.3 mg
  • Vláknina 120 mg
  • Vitamín A 120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 2

    Do hrnce dáme med, žloutky a na ohni šleháme do zhoustnutí.

  • 3

    Nakonec smícháme žloutkový krém se sněhem a ušlehanou smetanou.

  • 4

    Krém podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu