Drůbeží polévka - krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kuře
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.25 l Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 295.2 mg
  • Draslík 933.8 mg
  • Vláknina 23355 mg
  • Vitamín A 23355 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, omyjeme a rozkrájíme na 4 kusy. Vložíme do osolené vody a vaříme asi 30 minut. Přidáme zeleninu nakrájenou na plátky a vše dovaříme.

  • 2

    Kuře vyjmeme, odstraníme kosti a maso rozsekáme. Spolu se zeleninou je rozmixujeme nebo umeleme. Zahustíme jíškou povařenou ve vývaru a přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem.

  • 3

    Do polévky můžeme přidat nočky nebo sýrové pavézky.

Komentáře k receptu