Kyjevské roštěnky se smetanou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Salám jemný
- 40 g Slanina vepřová
- 30 g Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2998 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 249.9 mg
- Draslík 650.4 mg
- Vláknina 5274.5 mg
- Vitamín A 5274.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo uvařeného vejce.
-
2
Zabalíme do závitku, spojíme jehlou a opečeme. Potom dusíme doměkka na osmažené cibuli a během dušení podléváme vývarem.
-
3
Závitky vyjmeme, vytáhneme jehlu, šťávu zahustíme moukou, přilijeme smetanu, povaříme a procedíme.
-
4
Na talíři polijeme závitek omáčkou a rozpálenou slaninou s paprikou. Podáváme s týží nebo s těstovinami.